Omgeving

De omgeveing van Koycegiz is zeer gevarieerd De zee is dichtbij en de ligging aan het meer biedt een prachtig schouwspel. De oostwest verbindingsweg, de N500 loopt langs de stad. Aan de ene kant begrensd door een bergmassief en aan de andere kan het meer en dichtbij de stranden van Eckencick en Dalyan is Koycegiz een aantrekkelijke woonplaats die sterk de aandacht heeft van de stadsbewoners van Ankara en Istanbul.

Koycegiz is een streekcentrum. Al is de oudheid was de plaats een middelpunt, boeren en kooplieden kwamen op maandag naar de markt van Koycegiz. De markt staat bekend om haar variateit. Van alles komt van heinde en ver, van huisdieren tot huishoudelijke artikelen. Ambachtlieden en boeren bieden hun waren aan. Er komen zelfs veel toeristen op deze dag per bus of boot naar Koycegoz.

De ligging van Koycegiz is juist zo interessant omdat de zachtglooiende hellingen veel ruimte bieden voor woningbouw. Er is nog voldoende plaats voor woningen met uitzicht op het meer. Al zijn de percelen aan het meer al erg prijzig…………………………………………………………………..

Koycegiz is niet de plaats waar veel disco’s en grote uitgaansgelegenheden zijn te vinden maar voor de kenners zijn er goede restaurants en uitstekende eetgelegenheden aan het meer. de liefhebbers vinden in de omgeving een goede Hamam en de rustzoekers vinden zelfs in de zomers een gekoelde plaats aan het water.

De stranden van Eckenchick, Saragerme en Iztuzu zijn alle binnen 30 minuten te bereiken en oudheidkundige vondsen worden nog vaak gemaakt in de omgeving.

De Romeinen hebben veel interessante architectuur achtergelaten in Kaunos en op diverse andere plaatsen. In het centrum van Koycegis staat nog de stenen leeuw die is opgedoken uit het meer. Daar moet nog een compleet verzonken stad liggen.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Sultania is de plek waar zoveel mineralen is het grondwater zit dat het al heel vroeg bekendheid genoot als therminaal centrum. Men zegt dat zelfs Cleopatra hier geregeld verbleef. Er zijn kleine bungalows te huur. Tegenwoordig is het eigendom van de stad Koycegiz.

In Beobasi is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan de restaurants aan de rivier, Het koude (11 graden) bergwater geeft in de zomer voldoende verkoeling

Koycegiz is niet de stad waar u veel toeristen zult vinden. De mensen die hier komen aprecieren de vriendelijkheid van de bewoners en de rust die de plaats uitstraalt.

In de winter is er sneeuw te vinden maar daarvoor moet u wel de bergen in.

Speciale sporten hebben wel de aandacht, roeien, kano varen, raften en natuurlijk vissen zijn de algemene sporten buiten. Als u op zoek bent naar de vis van 150 cm is die hier te vinden !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *